lauantai 25. elokuuta 2018

Windsor

Terveiset aurinkoisesta Windsorista!
Pääkohteena tänään on Windsorin linna, joka oli olemassa jo 1000- luvulla, mutta jonka kivisen versiota aloitti rakentaa jo Doverin linnan rakennuttajana tutuksi tullut Henrik ll.
Linnan portilta lähtee vaikuttava yli neljä kilometriä pitkä kävelytie läpi puistoalueen, jonka varrelle on istutettu 1652 puuta . Tie päättyy kukkulalle, jossa Henry Vlll perimätiedon mukaan odotti tietoa yhden vaimonsa Anne Boylenin mestauksesta. Kukkulalla komeilee kuparinen Yrjö lll:n ratsastajapatsas.

Mielenkiintoinen tieto vallihautapuutarhan alkuajoilta: Linnan vallihauta on ollut olemassa jo ensimmäisen puisen linnoituksen aikana. Vallihaudassa ei ole koskaan ollut vettä, joten sen ovat kasvit ottaneet pikkuhiljaa valtaansa. Siksi jo 1319 on maininta, että viidelle naiselle on maksettu penny päivässä nokkosten leikkaamisesta vallihaudasta. Puutarhurit ovat aina näköjään olleet huonosti palkattua porukkaa...
Linnan tai kappelin sisätiloissa ei saanut kuvata, mutta tiedoksenne, että sisätilat olivat loistokkaat! Ja mahdollista vierailua suunnitteleville tiedoksi, että lippu kannattaa todellakin ostaa netistä etukäteen. Jonot lipunmyyntiin olivat jo aamulla yhdeksän aikaan korttelin pituiset.
Päivän päätteeksi vielä kävely Yrjön patsaalle.

1 kommentti: