tiistai 7. elokuuta 2018

Tiistai

Jaetaanpas tässä aluksi kaikille kanssaopiskelijoille tutusta värkistä kuva! Eli vanha tuttu Kubotahan se siinä! Mutta tämän leikkurin terät pyörivät eri suuntaan kuin koulussa. Täällä kaikki puutarhatraktorit ovat Kubotoja, on myös vähän uudempaa kaliberia.
Sitten päivän tapahtumiin. Aamu alkoi kastelukierroksella, kuvassa lava, jossa on purkitettuja jaettuja kasveja odottamassa siirtoa uusille asuinsijoille. Kun kastelu oli hoidettu, oli sadonkorjuun aika ja tuotteiden myyntikuntoon laittamisen aika. Tänään Hilaryn kanssa myyntiin korjattiin papuja (french beans), punajuuria ja sipuleita. Myyntipiste siivottiin vielä päivän vierailijoita varten. Myyntipisteessä maksut tuotteista laitetaan linnunpöntöltä näyttävään rasiaan omatoimisesti.
Teetauon jälkeen suuntasimme hommiin linnan puutarhaan (main garden), jossa leikattiin ruusuista kuihtuneita kukkia ja siistittiin alustat rikoista sekä levennettiin käytäviä kulkemisen helpottamiseksi . Ryhmämme joutui myös kuvattavaksi linnan johonkin julkaisuun. Kuviin haluttiin puutarhureita as in their natural habitant... ei ollut Attenborough sentään juontamassa...
Iltapäivästä takaisin walled gardeniin, jossa kaaliperhosen syömät lehtikaalit poistettiin lavoilta ja vietiin kompostiin. Kuvassa myös mielenkiintoinen 'yrttituttavuus', strawberry spinach. Siinä on syötävää niin lehdet kuin marjatkin. Marjat tosin eivät hirveän maukkaita ole, mutta sopivat vaikka salaattiin koristeeksi.

Päivän päätteeksi vielä leikkasin daalioista kuolleita kukkia ja kanttasin penkkien reunat.

1 kommentti: