maanantai 6. elokuuta 2018

Työt kutsuvat

No niin ja sitten hommiin! Päivä aloitettiin Walled Gardenin sisäpuolelta keräämällä kesäkurpitsoja myyntiin. Lajikkeita löytyi usempaa sorttia, 'Long green bush 4', 'Defender' ja valkoinen litteä 'Delikates'.
Teetauon jälkeen suuntasimme kasvihuoneeseen kitkemään astiataimista rikat ja tyhjentämällä kuolleet taimet kompostiin. Mielenkiintoinen tapa täällä on se, että kuolleet kasvit ja' tavalliset' kitketyt tai leikatut kasvien osat kyllä kompostoidaan, mutta rikat poltetaan. Tänäänkin eräs vapaaehtoinen ylläpiti nuotiota, johon paikallisen karhunkierron kitkentäjätteet veimme. Pine weed on täällä todellinen riesa.
Päivä oli todella kuuma, yli 30 astetta ja iltapäivän saimme työskennellä varjossa muurien ulkopuolella. Sidoimme erilaisia köynnösruusuja muurin tukivaijereihin, leikkasimme kuivuneet kukinnot ja kitkimme tyvien rikat.
Mielenkiintoisen yksityiskohdan muurien ympäröimän hyötypuutarhan rakentamisesta kertoi puutarhuri Linda: viktoriaanisella ajalla, jolloin puutarha rakennettiin ei ollut herrasväen sopivaa nähdä hikoilevia työläisiä. Eli lämpösuojan lisäksi muureilla suojattiin myös herrasväen moraalia. Tänään kyllä kaikki vieraat näkivät hikoilevia puutarhureita säätyyn katsomatta...

1 kommentti:

  1. Tehokasta rikkojen torjuntaa tuo polttaminen. Kiitos myös historiallisen yksityiskohdan jakamisesta. Olen uskonut muuripuutarhan ainoan tarkoituksen olevan suotuisan kasvuympäristön luominen.

    VastaaPoista