lauantai 11. elokuuta 2018

Canterbury

 
Terveiset aurinkoisesta Canterburysta! Tänään tuli tutustuttua kaupunkiin jalkaisin kierrellen. Kaupunki on viehättävä ja sen verran pieni, että jalan on helppo käydä mielenkiintoiset kohteet läpi. Anteeksi, että kuvat ovat sekaisin, mutta hävitin ensimmäisellä tallennuksella kuvat puhelimesta eli piti poimia kuvia kamerasta ja siirrossa järjestys meni sekaisin.
 
Aamu alkoi vierailulla kuuluisaan katedraaliin, joka on nykyisen anglikaanisen kirkon pääpaikka ja samalla paikalla on ollut kirkko jo reilu tuhat vuotta. Kirkkoa remontoitiin juuri, mutta nähtävää oli siltikin yllin kyllin. Mielenkiintoista oli, että suuret lasi-ikkunat olivat alkuperäisiä keskiaikaisia ikkunoita yhä. Ennen toista maailmansotaa oli ikkunat irroitettu ja vaihdettu tavallisiin lasi-ikkunoihin. Ikkunat säilyvät gryptassa suojassa pommituksilta, jotka tuhosivat kirkon vaihdettuja ikkunoita.
Kävelykierrostani jatkoin st Augustinen luostarin ja st Martinin kirkon kautta Dane John gardenin viereiselle kukkulalle, josta näkee yli kaupungin ja hienosti myös sen, miten mahtavasti katedraali hallitsee yhä kaupungin horisonttia.
Vanha normannien aikaiset linnan rauniot olivat niin huonossa kunnossa, ettei sinne päässyt vierailemaan niinpä jatkoin kanaalin rannalla sijaitsevaan suureen puistoon Westgate gardeniin. Paikka oli upea näin elokuun alun aurinkoisena viikonloppuna, jolloin paikalla oli vielä paljon väkeä nauttimassa auringosta ja hienoista istutuksista.
 





1 kommentti:

  1. Upea katedraali! Näissä kuvissa tahtoo jäädä huomaamatta tuo paksu puunrunko.

    VastaaPoista